Oppdag den familievennlige siden av Dubai

av Dubai
36 visninger 4 minutt lesestid

Dubai er kjent for sine imponerende skyskrapere, luksuriøse hoteller og spennende attraksjoner. Med sine fantastiske strandpromenader, eventyrparker og mange kulturrelaterte opplevelser, er Dubai en perfekt destinasjon for en ferie med barn.

På en ferie i Dubai med barn kan dere besøke populære steder som Burj Khalifa, verdens høyeste bygning, eller Dubai Mall, verdens største innendørs shoppingmall. Dere kan også ta en båttur på Dubai Creek, besøke Dubai Museum eller dra på safari i ørkenen.

For de mest aktive familiene finnes det også mange muligheter for vannsport, som for eksempel surfing, jetskiing og parasailing. Dere kan også dra på dykketur og oppleve det krystallklare vannet og den fargerike marine faunaen.

For å starte med, er Dubai hjem til verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som er en imponerende 828 meter høy. Du kan besøke utsiktsplattformen på 124. etasje for å få en panoramautsikt over byen. Det er også mulig å besøke Dubai Mall, verdens største innendørs kjøpesenter, med mer enn 1200 butikker og et stort akvarium og akvariepark.

Bor du på et av de mange familiehotellene i Dubai er du sikret med god mat, flotte hotell, pene bassengområder og mulighet for kidsclub.

Sofia

Universal Studios Dubai er den første Universal-parken i Midtøsten og tilbyr en rekke spennende attraksjoner, shows og restauranter. Parken er delt inn i seks temaområder, hver med sin unike stil og atmosfære: Hollywood, New York, Production Central, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Valley – Dinosaur Adventure og Madagascar.

Et besøk til Legoland Dubai, som åpnet i 2016, kan være en morsom dag for barna. Parken har over 40 attraksjoner, inkludert spennende rutsjebaner, interaktive lekeområder og en miniatyrversjon av Burj Khalifa laget av Lego-klosser.

Dubai er også hjemmet til verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som er en imponerende 828 meter høy. Du kan besøke utsiktsplattformen på 124. etasje for å få en panoramautsikt over byen. Det er også mulig å besøke Dubai Mall, verdens største innendørs kjøpesenter, med mer enn 1200 butikker og et stort akvarium og akvariepark.

En annen populær attraksjon i Dubai er Palm Jumeirah, en kunstig øy med luksuriøse hoteller, strandklubber og restauranter. Du kan også besøke Wild Wadi Waterpark eller Atlantis Aquaventure, er vannland med mange vannrutsjebaner og aktiviteter for hele familien. Wild Wadi Waterpark passer bra til yngre barn, mens Aquaventure har mange spennende rutsjebaner for de eldre. Hvorfor ikke ta turen innom begge? Bor du på Jumeirah Beach Hotel er du nabo med Wild Wadi Waterpark, og har inngang inkludert. Bor du på Atlantis The Palm anbefales det å kjøpe half board eller ligende. Da får du prioritert innsjekk, fri adgang til både akvariet The Lost Chamber, og badelandet Aquaventure. Du kan også benytte deg av gratis transport som går fra hotellet til badelandet hver dag.

Et annet must-see sted i Dubai er Dubai Creek, hvor du kan gå på en tradisjonell abra-båt for å se de gamle delene av byen. Du kan også besøke Dubai Museum for å lære mer om Emiratets historie og kultur.

Når det gjelder mat, vil du finne et bredt utvalg av restauranter som tilbyr internasjonale retter, inkludert mange barnvennlige alternativer. Du kan også prøve noen av de lokale retter som shawarma og falafel.

HERLIG KLIMA ÅRET RUNDT

Det er også verdt å nevne at Dubai har et behagelig klima hele året, med temperaturer som ofte når over 30 grader Celsius om sommeren og rundt 25 grader Celsius om vinteren. Dette gjør det til et perfekt reisemål å besøke når som helst på året.

Når du reiser til Dubai med barn, er det lurt å planlegge turen godt i forkant for å få mest mulig ut av oppholdet ditt. Du kan for eksempel bestille guidede turer for å lære mer om byen og dets attraksjoner, eller leie en bil for å utforske på egen hånd.

Det er også viktig å huske på at Dubai har en annen kultur og tradisjoner enn mange andre steder i verden, så det kan være lurt å lese opp på kultur og sosiale normer før du reiser. For eksempel er det viktig å respektere lokale klærkoder og å være oppmerksom på religion og religiøse helligdager.

Uansett hva du velger å gjøre, vil du garantert ha en minneverdig og spennende tur til Dubai med barna dine.

Du liker kanskje også

1 kommentar

Lena 17. desember 2022 - 15:58

Hei, takk for mange gode tips! Vi gleder oss til å oppleve Dubai, påsken 2023

Svar

Kommenter

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.